#23 – Fædre = Legebørn feat. Jakob Stegelmann

Vores bedste afsnit til dato er et stærkt argument for at holde fast i sit indre legebarn. Til at levere belæg får vi besøg af tv-legenden Jakob Stegelmann, der har lovliggjort formålsløs leg i computerspil og film i det fantastiske DR-program Troldspejlet.

Må man spinde sine børn ind i et net af løgnehistorier, hvis det sker i en større sags tjeneste, for eksempel lære dem at gå på toilettet, børste tænder og forstå forplantningsakten? Eller fortjener man så at havne i en shitstorm lige som Steens far – lystløgneren fra tegneserien Steen & Stoffer? Indebærer livet som far med andre ord et farvel til ansvarsløse livsløgne og goddag til kedelige, småborgerlige pædagogiske forklaringer?

Jakob Stegelmann kommer og forklarer, hvordan han kanaliserer sin kærlighed til leg, eventyr og underholdning over i opdragelsen af sit barn. Men først efter vi har overrasket den godmodige DR-vært med en diabolsk quiz, hvor han skal gætte vores firstemmige a capella-version af temaet fra et klassisk computerspil fra 1989, året hvor Troldspejlet officielt startede.

Vi tapper Jakob Stegelmann for anbefalinger til, hvordan vi fædre kan variere de evindelige børnefilm og -bøger ved at lade poderne se med over skulderen af fars Netflix-serie. Kan man vise toårige børn voksenfilm som Godzilla, Stjernekrigen og The Sound of Music? Hør det overraskende svar.

Og så forklarer Jakob, hvorfor Rasmus Klump-tegnefilmene fra 90erne er så mærkelige og uden den kendte klumpske humor og anarkisme. Hvorfor må Klump ikke bygge sit skib af træstammer, hvorfor må Skæg ikke ryge pibe, og hvorfor skal Klump altid nå hjem til aftensmad?

I dagens farhistorie fortæller Jesper om, hvordan det er at være alenefar i otte dage, og hvordan Karius og Baktus har grundlagt en eksistentiel angst hos Vitus, der takket være Christoffers anbefaling af bogen nu er dømt til at udvikle lidelsen mysofobi (angst for støv og bakterier, red.). Christoffer har været ramt af roskildesyge i en sådan grad, at Alma er blevet bange for ham. Oven i dette har Christoffer sat sig for at gå all in med Almas pottetræning. Til dette projekt får han kærkommen assistance af hr. Pølle (som Christoffers varme stemme klæder forbløffende godt), en yderst myndig lort, der kræver at blive skyllet ud til sine legekammerater i kloakken.

Afspil

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *